Zamieszczone przez Ajs
Octavia 1.4 TSI czy dieselek, co kupić??
Zwiń
X
-
Nie sprawdzałem jak to dokładnie jest pod kątem wymiarów co do centymetra, ważniejsze jest subiektywne wrażenie a to mówi, że w Golfie jakoś tak nie za luźno... No i bagażnik, znów wpakuję się w głęboki wózek, czego bagażnik Golfa na pewno nie ogarnie
Wiem, jest jeszcze Variant, ale jak słowo daję, nie mogę patrzeć na to paskudztwo... :diabelski_usmiech
Za to Focus ma głośne silniki i pięciobiegową skrzynię, jechanie 140-150 na obrotach rzędu 4.5k obrotów potrafi dać popalić. Chyba, że odwlekę sprawę do przyszłego roku, kiedy wchodzi nowa "foka", z tego co słyszałem też ma mieć nowe, "downsizingowe" silniki ze skrzynią 6. A i wyciszenie się pewnie poprawi.
Dzięki na namiary na fordowego dealera i sorry za offtop
Komentarz
-
-
Auto składa się także z bagaznika więc oceniać trzeba konstrukcje całościowo.
Na tej samej zasadzie mona by powiedzieć że Octa to to samo co Superb tylk trochę krótsza ...i nie mówcie że Superb ma inna płytę podłogową bo to ja wiem tylko dlaczego np, skupiac się na tym jednym wspólnym lub nie elemencie auta a nie na innym.
Dla mnie GV, Jetta nie są tak przestrzenne jak Octa w środku niemniej to tylko odczucia. Ale już jazda tymi autami to zupełnie coś innego co dowodzi że to co na podwoziu jest równie ważne jeżeli nie nawet bardziej.
Komentarz
-
-
Ajs : : Za bardzo nie bede rozwijał myśli ale 2 sprawy :
1. To jest moje odczucie a to jest rzecz względna. Podczas jazdy Jetta czuje się jak w aucie klasy kompaktowej co jest oczywiście zrozumiałe bo tak jest ale w przypadku Octavii wydaje się że jedzie się autem większym , cięższym, inaczej wyważonym i inaczej trzymający się drogi. Zauważ że nie napisałem że lepszy jest komfort czy wyciszenie. Tutaj akurat dałbym znak = pomiędzy tymi autami
2. Dodatkowo Jetta jest w pewnych warunkach nadsterowna a zjawisko to nie wystepuje w O2.Takie samo zjawisko wystepuje w sedanach ktore maja takie same nadwozia jak ich krotsze wersje np. Clio - Thalia. Tyle ze w przykladowej Thalii jest do duzo bardziej dostrzegalne.
Komentarz
-
Komentarz